Nabiał

MLEKO W PROSZKU PEŁNE

Przetwór mleczny uzyskiwany przez odparowanie z pełnego, znormalizowanego lub chudego (odtłuszczonego) mleka krowiego prawie całej wody (pozostałość wody w proszku mlecznym to ok. 2%). Technologia produkcji mleka w proszku została opracowana w 1855 roku.

Zastosowanie: przemysł cukierniczy, przemysł piekarniczy, mrożona żywność, napoje mleczne, zupy w proszku.

  • Białko: min. 26%
  • Tłuszcz: min. 26%

Opakowanie: worek 25 kg.

zobacz więcej

MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE

Uniwersalne właściwości mleka w proszku odtłuszczonego czynią go produktem o wyjątkowo szerokim wachlarzu zastosowań.

Niska zawartość tłuszczu sprawia, że mleko w proszku odtłuszczone doskonale uzupełnia skład popularnych produktów typu „light”.

W przemyśle spożywczym  służy do produkcji czekolad, lodów, jogurtów, twarożków, serków, deserów, sosów, zup w proszku; w przemyśle piekarniczym do produkcji pieczywa i ciastek.

Opakowanie: worek 25 kg.

zobacz więcej

PROSZEK MLECZNY

Zamiennik mleka w proszku.

W naszym asortymencie posiadamy:

  • Proszek mleczny pełny 26/10 (z tłuszczem mlecznym)
  • Proszek mleczny pełny 26/10 (z tłuszczem roślinnym)
  • Proszek mleczny odtłuszczony "150"

Kraj pochodzenia: Polska, opakowanie 25 kg.

zobacz więcej

ŚMIETANKA UHT 33%

33% naturalna śmietana UHT przeznaczona do produkcji baz lodowych oraz wyrobów cukierniczych. Jej stabilność
oraz wysoka jakość pozwala na utrzymanie wysokich standardów produkcji.

Opakowanie: 5l.

zobacz więcej

SERWATKA W PROSZKU

Serwatka jest płynnym produktem ubocznym powstającym z mleka w czasie produkcji serów. Ser jest wytwarzany poprzez krzepniecie mleka; wydzielona płynna pozostałość oddzielana jest od skrzepu - jest to właśnie serwatka. Zawiera ona ok. 50% laktozy zawartej w mleku, jak również białko, witaminy i związki mineralne. Białka często są wydzielane i oczyszczane sprzedawane jako białko serwatkowe. Serwatka w proszku to wysuszona serwatka.

Serwatka powstająca przy produkcji serów żółtych: twardych, półtwardych i miękkich, przy tzw. ścinaniu na słodko - przy pomocy enzymu podpuszczki - ma pH w granicach 5.9 – 6.6. Przy kwasowym powstawaniu skrzepu - przy produkcji serów białych - otrzymujemy serwatkę o niższym pH w granicach 4.3 – 4.6.

Chociaż serwatka zawiera składniki odżywcze, dopiero w ostatnich latach zaczęto wykorzystywać ją do otrzymywania wysokiej jakości preparatów białkowych i witamin.

W naszym asortymencie posiadamy:

  • Serwatka w proszku
  • Serwatka w proszku (5% białka)

Opakowanie: worek 25 kg.

zobacz więcej
Czy wiesz, że...
  • w 2016 roku zajęliśmy I miejsce w konkursie Diamenty Forbesa

    W kategorii średnich przedsiębiorst nasza firma ugruntowała się na I pozycji w regionie
  • Przeprowadziliśmy inwestycję instalacji nowoczesnego systemu X-Ray

    To pozwala nam samemu oczyszczać ziarna do jakości 99,98%
  • 22.02.2016 byliśmy obecni na targach Expo Sweet w Warszawie

    Była to doskonała okazja dla naszych klientów aby porozmawiać z naszymi przedstawicielami
  • W 2016 roku po raz kolejny uczestniczyliśmy w targach Gulfood Dubai

    Stanowi ona największą tego typu platformę biznesową branży rolno-spożywczej
  • w 2013 roku sprzedaliśmy łącznie ponad 25000 Ton cukru?

    Z tego wynika iż każdego dnia w roku wysłaliśmy w świat 3 auta ciężarowe (każde o tonażu 24 Ton)

potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń
Znajdź nas także na
Znajdź nas
Katolik Group Sp. Z o.o.
ul. Raciborska 130
48-130 Kietrz
Sprawdź na mapie
© Katolik Group Sp z o. o.
Wykonanie: SAKOWWW