Cukry

CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ

To najbardziej popularna odmiana cukru o zawartości minimum 99,80% sacharozy.
Ma formę półprzezroczystych, wielościennych kryształków, których na łyżeczce zmieści ok. 20 tysięcy. Do XIX wieku cukier uważano za towar luksusowy podawany tylko wśród najbogatszych, jednak z czasem stał się obecny w każdym domu. Dziś to jeden z najczęściej konsumowanych produktów, wykorzystywany w produkcji ciast, deserów, napojów, dodawany do kawy i herbaty.

Opakowanie: 1 kg, 2 kg, 25 kg, big bag.

 

zobacz więcej

POMADA CUKIERNICZA

Służy do wykańczania wyrobów ciastkarskich i cukierniczych. Po nałożeniu zapewnia trwałość oraz wyjątkową białą barwę.

Posiadamy w asortymencie:

Pomada S20 wiadro 15 kg, karton 15 kg
Pomada Krem (pomada o zwiększonej elastyczności, nie pęka na wyrobach) wiadro 7 kg
Pomada termo stabilna (pod mrożenie) wiadro 15 kg

zobacz więcej

MIÓD SZTUCZNY

Znany jest ludziom od zarania cywilizacji. Pierwsze zapiski na jego temat pojawiają się w czasach starożytnych. W Grecji był uważany za pokarm bogów, a w Egipcie miał znaczenie obrzędowe. Już wtedy doceniano jego właściwości lecznicze. Miód, bo o nim mowa, jedno z najstarszych lekarstw jest z powodzeniem wykorzystywany we współczesnej medycynie.

Miód ma zazwyczaj konsystencję gęstego płynu, ale też występuje w postaci stałej. Może mieć barwę od białej, poprzez jasnożółtą do ciemnobrązowej. W zależności od tego czy miód powstał z nektaru czy spadzi wyróżniamy miody nektarowe (kwiatowe), spadziowe oraz mieszane.

Jego preparaty mają właściwości odtruwające – eliminują z organizmu ołów i inne metale ciężkie. Mają również właściwości ogólnie wzmacniające, regenerujące i uodparniające. Kuracja miodem ma swoją fachową nazwę – jest to apiterapia, dziedzina medycyny, która zajmuje się leczeniem i profilaktyką schorzeń przy użyciu miodu oraz innych produktów pszczelich np. propolisu.

Opakowanie: wiadro 14 kg

 

 

zobacz więcej

CUKIER TRZCINOWY

Cukier trzcinowy to cukier powstały z trzciny cukrowej, bez konieczności oddzielania melasy i kryształów. Z pewnością doskonale kojarzymy jego charakterystyczną barwę, występuje on w barwie złotawej lub ciemnobrązowej, przypominającej bursztyn.

Jest zdrowa odmianą cukru i jedną z najpopularniejszych na świecie, podobnie jak cukier buraczany. Używany jako ważny składnik kuchni azjatyckiej, indyjskiej, meksykańskiej oraz angielskiej. Głównym składnikiem cukru trzcinowego jest sacharoza

Opakowanie 1 kg, 5 kg, 25 kg.

zobacz więcej

CUKIER BRĄZOWY

W przemyśle spożywczym cukier karmelizowany otrzymywany jest w wyniku procesu karmelizacji. W wyniku tego cukier staje się brązowy oraz lekko orzechowy w smaku.

Cukier karmelizowany jest składnikiem wielu produktów spożywczych, którym nadaje odpowiedni smak i zapach. Wchodzi w skład: lukru, cukierków, krówek, bez, cukierków miękkich, półtwardych i twardych,różnego rodzaju wypieków cukierniczych.

Opakowanie: 1 kg, 2 kg, 25 kg, big bag.

zobacz więcej
Czy wiesz, że...
  • w 2016 roku zajęliśmy I miejsce w konkursie Diamenty Forbesa

    W kategorii średnich przedsiębiorst nasza firma ugruntowała się na I pozycji w regionie
  • Przeprowadziliśmy inwestycję instalacji nowoczesnego systemu X-Ray

    To pozwala nam samemu oczyszczać ziarna do jakości 99,98%
  • 22.02.2016 byliśmy obecni na targach Expo Sweet w Warszawie

    Była to doskonała okazja dla naszych klientów aby porozmawiać z naszymi przedstawicielami
  • W 2016 roku po raz kolejny uczestniczyliśmy w targach Gulfood Dubai

    Stanowi ona największą tego typu platformę biznesową branży rolno-spożywczej
  • w 2013 roku sprzedaliśmy łącznie ponad 25000 Ton cukru?

    Z tego wynika iż każdego dnia w roku wysłaliśmy w świat 3 auta ciężarowe (każde o tonażu 24 Ton)

potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń
Znajdź nas także na
Znajdź nas
Katolik Group Sp. Z o.o.
ul. Raciborska 130
48-130 Kietrz
Sprawdź na mapie
© Katolik Group Sp z o. o.
Wykonanie: SAKOWWW